Livet på Ullstorp och naturen stannar inte upp pga Coronaviruset.

uvXYNCTqaKAOcRGrLA
Ullstorps Stugors reception.

Livet på Ullstorp fortsätter som vanligt (nästan).

De frigående hönsen lägger sina ägg (som vi får leta efter…), fiskarna hoppar i dammarna, solen värmer, vandringslederna leder oss enkelt ut i skogen och killingarna leker.

Påverkar Corona min möjlighet att boka en stuga?

Inga reserestriktioner finns för resor inom Sverige i nuläget, vilket innebär att det inte finns några hinder gällande resa och nyttjande av den hyrda stugan, för er som bor i Sverige. 30 mars 2020

Hur vi anpassar oss till dessa Covid-19 (Corona) -tider.

Här är det enkelt att behålla den #socialadistansen till alla du inte delar stuga med, samtidigt som det finns många platser för lek, naturupplevelser och vila.

Genom att ta med egen mat, egna sängkläder och betala bokningen online kan du njuta av lugnet, årstiderna, friheten i naturen och ändå följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi ser självklart till att stugan är extra städad nu i dessa tider. Alla handtag, strömbrytare, fjärrkontroller, stolar – kort sagt alla ställen där du håller eller trycker, är ordentligt spritade med desinfektionsmedel. Vi tar allas säkerhet på största allvar, det gäller både våra gäster och vi som jobbar här. Tvål finns lättillgängligt i alla stugor och kan användas flitigt. Vi ser till i största möjliga mån att det skall vara en dags “corona-spärr” mellan varje bokning i stugorna. Vi följer och uppdaterar oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Dessutom har vi ändrat vår avboknings policy, nu kan du avboka stugan ända fram till bokningens ankomsttid och får då hela avgiften åter.

Den populära morgonrundan hos våra djur fortsätter vi med, men varje sällskap får ”sin egen matningshink” och det är ett gemensamt ansvar att vi håller avstånden.

Fisket, roddbåten, cykel- och utespel-utlåningen fortsätter vi också med som vanligt men spritar ordentligt mellan varje gäst.

Välkomna till oss, djuren och naturen på Ullstorp Stugor.

Vi driver Ullstorps Stugor med inriktning mot naturupplevelser, hälsa och ekoturism.

Nära, naturligt, barnvänligt och hållbart är våra ledord.

Våra stugor ligger mitt i Skåne, mitt i skogen. Med Naturreservatet Frostavallen-Ullstorp som närmsta granne. Här hör du bara de vilda fåglarna, vindens brus, bäckens porlande och naturens lugnande tystnad (och tuppen med hans hönor förstås).

Vi bjuder på nära-naturen-upplevelser, bad i skogssjö, cykelturer på landsvägar, fiska i dammarna, mata våra Gotlandskaniner och se om våra Gotlandshöns har lagt några ägg eller fått kycklingar. Bredvid stugorna finns det hagar med betesdjur, tex går våra Göingegetter, och Gestrikefår här. Alla våra djur på gården (förutom katterna) är utrotningshotade svenska allmogeraser och vi är med i respektive genbank för att vara delaktiga i bevarandearbetet.

Alla våra stugor har fullt utrustade kök för självhushållning. Vi kan hålla låga hyror på våra stugor genom att du tar med lakan och handdukar själv och du slutstädar din stuga efter dig.

Men vi ger dig självklart servicen med både lakan, handdukar och städning om du vill betala extra för det.

Välkomna till Ullstorp!

Anna och Daniel Carter