Om Ullstorps Stugor – mitt i Skåne

Om Ullstorps Stugor – mitt i Skåne

Välkomna till oss, djuren och naturen på Ullstorp Stugor.

Våra stugor ligger mitt i Skåne, mitt i skogen, i en dal med naturreservatet Frostavallen-Ullstorp som närmsta granne. Här hör du bara de vilda fåglarna, vindens brus, bäckens porlande och naturens lugnande tystnad (samt tuppen med hans hönor förstås).

Nära-naturen-upplevelser

Här kan ni få nära-naturen-upplevelser som att bada i skogssjö, cykla på landsvägar, vandra på natursköna stigar, fiska i dammar eller bara ligga i gräset & titta på molnen.

Välkomna till oss, djuren och naturen på Ullstorp Stugor

Djuren på gården

Bredvid stugorna finns det hagar med betesdjur, här går våra getter, kor och får. Ni kan mata våra kaniner med maskrosblad och se om våra höns har lagt några ägg eller fått kycklingar.. Alla våra djur på gården (förutom katterna) är utrotningshotade svenska allmogeraser och vi är en levande genbank för att bevara dem. Varje morgon finns det möjlighet att följa med att mata och klappa gårdens djur.

Vad kan ni göra här

Här på gården har vi en egen baddamm och en annan stor damm där ni kan fiska Regnbåge (fiskekort köps i  receptionen) eller ta en tur med roddbåten. Vi har flera utomhusspel tex krocket, kubb och badminton, som ni gärna får låna. Det finns grillplatser och picknickbord både vid stugorna och på andra vackra platser i naturen runt Ullstorp. Vi har flera märkta vandringsslingor från den 300 m långa Knyttetstigen för de minsta till vår blåa 4 km slinga, vill du gå längre finns Frostavallens slingor nära oss.
Här finns det plats för både lek och vila.

Vår stugor

Alla våra stugor har fullt utrustade kök för självhushållning. Vi kan hålla låga priser på våra stugor genom att du tar med egna lakan och handdukar och du kan göra slutstädningen själv. Men vi ger dig självklart servicen med både lakan, handdukar och städning om du vill betala lite extra för det.

Mitt i Skåne

Mitt i Skåne innebär att det är ”nära” till allt i Skåne. Du har två hav och flera väldigt olika men härliga stränder bara en dryg timmes bilfärd härifrån. Det går lika snabbt att köra och njuta av ljuvliga Österlen som att åka till Malmö eller Lunds stadspuls.
Du kan enkelt ta tåget från Höör till Köpenhamn eller ta tåget hit till oss, låna våra cyklar och ha en bilfri semester! Den hisnande naturen på Söderåsen ligger bara 3 mil från oss. Nära till all skånsk natur, kultur, goda mat och spännande historia! Vi driver Ullstorps Stugor med inriktning mot naturupplevelser, hälsa och ekoturism. Nära, naturligt, barnvänligt och hållbart är våra ledord.

Välkomna till Ullstorp!
Anna och Daniel Carter

Kontakt

Följ oss

Artikel: Green Adventures Travel

Green Adventures review Ullstorp cottages

Eco-turism