Avkoppling och retreat

Avkoppling och retreat

Går livet för fort, har du tappat livsgnistan, lusten eller din goda hälsa?

Goats Ullstorp Sweden

Det kan det vara skönt och kanske livsviktigt att ta några dagars retreat eller en vecka i stillhet och tystnad. Gå långa promenader i skogen eller sitta på stugans uteplats och meditera eller bara låta tankarna flyga fritt. Våra stugor ligger i den vackra skånska skogen, långt från trafikleder och storstadsjäkt. Här kan du njuta av tystnaden och avskildheten. Hämta nya krafter eller få tid att tänka och vara på ett sätt som kan vara svårt att göra hemma.

Tystnad, naturen och en möjlighet att bara få vara, är kraftfull medicin. Att vistas i rofylld natur är positivt för hälsan, välbefinnande och att må bra. Även vår förmåga att fokusera, prioritera och balansera tillvaron blir bättre. Forskning visar på starka kopplingar mellan vistelse i gröna tysta naturmiljöer och hälsa/välbefinnande. När vi vistas ute i naturen går kroppen in i ett ”rest and digest”-läge, som är raka motsatsen till det ”fight or flight”-läge vi hamnar i när vi utsätts för stress. När vi hamnar i det senare tillståndet stänger kroppen av alla funktioner som inte är väsentliga just där och då, bl.a immunförsvaret, förmågan att se lösningar och planera framåt. När vi känner oss helt trygga och avslappnade, kan vår kropp i stället ägna sig åt långsiktiga investeringar som leder till goda hälsoeffekter – att förbättra, reproducera och bygga upp immunförsvaret, kroppen och själen. När vi är i naturen och i det avslappnade tillståndet, och kroppen vet att den är säker, så kan den lägga alla resurser på att göra just det.

Flower mandala blomkonst Ullstoprs stugor reatret skåne

Naturen har inte bara en eller två aktiva ingredienser. Det är mer som multivitamin som förser oss med all slags näring vi behöver. På så vis kan naturen skydda oss från alla möjliga sjukdomar.

”Andas in, håll andan, ….. andas ut…. vänta…. andas in långt ner i magen…. håll andan…. andas ut…”

”Slut ögonen, lyssna, lukta, känn vinden mot din kind, känn marken med handen eller foten…. Titta långt bort i horisonten, titta nära på handen.”

”Låt tankarna virvla fritt och bara var här och nu…….”

Kontakt

Följ oss

Artikel: Green Adventures Travel

Green Adventures review Ullstorp cottages

Eco-turism